Menu Sluiten

Grensarbeid – werken in België

 

Aangifte Inkomstenbelasting voor grensarbeiders werkzaam in Belgie

Ook voor de aangifte van grensarbeiders woonachtig in Nederland en werkzaam in Belgie kunt u bij mij terecht. Voor zowel de Nederlandse als de Belgische aangifteformulieren.

Voor grensarbeiders kunnen er afspraken gemaakt worden vanaf half april voor het afgelopen jaar.
Er dient altijd uitstel aangevraagd te worden voor grensarbeiders. Voor bestaande klanten en hun partner wordt het uitstel door mij automatisch aangevraagd.
Nieuwe klanten dienen zelf uitstel aan te vragen bij de Belastingdienst.
Buiten de aangifteperiode kunnen er alleen afspraken ingepland worden op donderdag en zaterdag overdag. Op deze dagen worden er route’s gereden wisselend binnen de gemeente Terneuzen en Hulst.
Klanten van buiten Zeeuws Vlaanderen kunnen een afspraak maken bij mij op kantoor. Dit kan op woensdag overdag en op dinsdag en woensdag in de avond.

Tijdens de afspraak worden zowel de Nederlandse alsook de Belgische aangifte (BNI) berekend. Deze berekening is onder voorbehoud. Indien nl. de Belgische aanslag afwijkt, zal in veel gevallen ook de Nederlandse aanslag afwijken.
Na de zomervakantie zal er ook een Belgische aangifte voor Niet Inwoners (BNI) ingediend moeten worden. Sinds 2013 is het ook voor niet Belgische kantoren mogelijk om dit via Tax On Web te verzorgen. Hiervoor is GAMJ Advies geregistreerd bij de FOD Financien (de Belgische Belastingdienst). U kunt ons dus machtigen om de Belgische aangifte op electronische wijze in te dienen. Hierdoor hoeft u als de registratie van de machtiging goed verloopt, geen aangifteformulier meer aan ons op te sturen. Uw Belgische aangifte kan dus sneller ingediend worden en kan dus ook niet meer zoek raken in de post. Zodra de Belgische aanslag aan u is opgelegd, kunt u deze aan mij bezorgen. Inmiddels kan er dan weer al een nieuwe afspraak gemaakt worden voor de aangifte van het volgende aangiftejaar. De Belgische aanslag zal dan door mij worden doorgestuurd naar de Nederlandse Belastingdienst, zodat zij de aangifte verder af kunnen werken.