Menu Sluiten

Migratie – vehuizen van België naar Nederland

 

Migratie als u gaat wonen in Nederland en blijft werken in België

 
U verhuist van België naar Nederland, dan komt er een heleboel op u af. Hoe zit het met de belastingaangiftes in het jaar van migratie?
In Nederland moet u dan voor de eerste keer aangifte doen als grensarbeider middels een M-formulier. In België moet u 2 belastingaangiftes doen. Voor het deel van het jaar dat u in België woonde moet u nog een aangifte Personenbelasting doen. Vanaf het moment dat u in Nederland woont moet u een aangifte BNI (Belastingaangifte voor Niet Inwoners) indienen. De aangifte Personenbelasting moet u op het normale tijdstip ingediend hebben, voor de zomervakantie. De aangifte BNI komt pas na de zomervakantie.

Waar kan ik u mee helpen?
Allereerst de Nederlandse aangifte inkomstenbelasting d.m.v. het M-formulier. U hoeft niet te wachten tot u deze toegestuurd heeft gekregen. D.m.v. mijn aangiftesoftware kan ik deze voor u invullen en electronisch insturen naar de Belastingdienst.
Daarnaast kan ik voor u de aangifte BNI in België voor u indienen en aanvragen. Hiervoor dient u zich aan te melden. Deze aanmelding kan ik ook voor u verzorgen. De aangifte BNI wordt voor u via Tax on web ingediend.
De aangifte Personenbelasting kan ik helaas niet voor u indienen. Dit dient u te doen op de door u in het verleden gebruikelijke manier. Neem hiervoor eventueel contact op met uw voormalige Belastingkantoor in België

 

Migratie als u gaat wonen in Nederland en gaat of blijft werken in Nederland

U komt vanuit het buitenland wonen in Nederland en u werkt al langere tijd in Nederland. U dient een laatste belastingaangifte in te dienen in het land van herkomst. Hierbij kan ik u helaas niet helpen. Dit dient u op de voor u gebruikelijke manier zelf te regelen in het land van herkomst.
In Nederland dient u een M-formulier in te vullen. U hoeft niet te wachten tot u deze toegestuurd heeft gekregen. D.m.v. mijn aangiftesoftware kan ik deze voor u invullen en electronisch insturen naar de Belastingdienst